Bretignolles-sur-Mer, genieten aan de Golf van Biskaje

In Bretignolles-sur-Mer vinden we onze volgende stek. Een niet te grote camping, niet te veel animatie, maar wel overdekt zwembad, gezien het seizoen. Ook hier zijn zoals op de vorige camping, de trekkersplaatsen apart van de chalets. Dit jaar is het blijkbaar de gewoonte om op voorhand te betalen.

Uiteraard is dat voor de campings een zekerheid. Maar we leggen ons nooit te lang vast, want je weet nooit, dus max. 1 week en optie op 2de. We krijgen nog volop keuze en onze voorkeur gaat uit naar een ruime zonnige plek, waar we zelfs nog een loungehoek kunnen installeren in de schaduw van een boom. Heerlijk toch.

Vermits we maar 30km van onze vorige stek zijn, hebben we ons al voor de lunch geïnstalleerd en kunnen we genieten van een heerlijke zonnige middag in de zeelucht. Het zwembad is absoluut niet druk bezocht en net zoals vorige week is er vanaf 16u30 zo goed als geen volk. Lekker voor ons alleen. Het enige nadeel is dat er hier nog geen parasols staan, het is immers nog maar mei. Maar omdat het al zulk warm weer is, kunnen we best schaduw gebruiken.

Zondagavond hebben we ’s avonds een natuurlijke klank en lichtshow, maar we komen er nog goed van af: enkel weerlichten en veel regen, maar geen schade. Maandag en ook vandaag dinsdag, is het veel minder, de temperatuur heeft even een tijdelijke dip genomen, we krijgen ook regen over ons. Maandagmiddag tijdens een opklaring besluiten we toch erop uit te trekken met de fiets, maar na enkele km krijgen we stortvlagen over ons heen, en keren we terug, door en door nat. We hebben geen zwembad nodig.

Vandaag, dinsdag dus, kunnen we droog naar de bakker, waar we een heerlijk, nog warm stokbrood kopen. Na de middag trekken er toch nog enkele regenzones over, maar tegen de avond zou het voor de volgende lange periode droog moeten worden met stijgende temperaturen. Morgen is het weer boodschappendag, ditmaal naar Saint-Gilles-Croix-de-Vie.

De regenzones hebben het laten afweten, voorlopig toch. Woensdagochtend is er een stralende zon. We gaan dus eerst rustig ontbijten in de zon en pas na de middag richting supermarkt. Een sandwichbroodje met een omelet is ook best lekker als lunch. Na de middag rijden we naar de E.Leclerc in Saint-Gilles-Croix-de-Vie, ’t  is even wennen, het is een grote supermarkt in een groot winkelcentrum. We komen aan de voor ons verkeerde kant binnen, zodat we serieus moeten zoeken achter al we nodig hebben. Aan de vers toog wordt net een verse Paella aangevoerd, dus we weten wat we vanavond gaan eten. Verder kopen we alles wat nodig is voor een volledige week. Dat is dit jaar de norm, heel handig ook. Je verschiet er toch telkens van hoeveel tijd er nodig is om in een supermarkt rond te lopen, alles te kopen en thuis alles goed weggestouwd te krijgen. Elke late namiddag gaan we een plonske doen in het zwembad hier, heerlijk warm, en door de koepel , die deels openschuift, leuk bij elke weertype;

Donderdag is het bewolkt als we opstaan, maar geen regen te bespeuren. ’s Morgens een ritje naar de bakker en in de namiddag rijden we een stukje langsheen de kust. We genieten van de prachtige zichten, zo mooi en rustgevend. Moeten we zeker nog eens doen bij zonniger weer.

Het lange weekend van Hemelvaart brengt hier heel wat extra bezoekers en het zwembad is even niet aan ons besteed. We hebben hier op het terrein naast de camping een muziekfestival, waar we van kunnen meegenieten en aan de andere kant een voetbaltornooi. Geluid alom dus, maar om 10 uur valt alles stil.

Zondagochtend (en ook donderdag) is het hier grote markt en een hele volkstoeloop. Wel fijn en gezellig, het is ook een leuk stadje. Het is ook stralend zonnig weer en we besluiten terug de ‘corniche’ te fietsen, nu met helblauwe hemel. Het is een toffe fietsrit op een heel goed fietspad. Het brengt ons een heel eind door de duinen, richting Saint-Gilles-Croix-de-Vie en dan terug over de ‘corniche’. We vinden nog een plaatsje op het terrasje aan de kerk, voor een lekker huisgemaakt drankje. Zalig het mooie weer in deze meimaand.

We hebben hier ook nog assistentie verleend aan Nederlandse mensen. Hun caravan was namelijk niet goed vastgemaakt waardoor hij van de trekhaak is geschoten, met alle gevolgen van dien. Zij zitten hier nu aantal dagen vast, tot een nieuwe kabel is geleverd. De stroomvoorziening voor signalisatie is namelijk volledig weg.

Maandag is terug wasdag, want vermits we toch wel lang weg zijn, moet het huishoudelijk werk ook gebeuren. In de namiddag genieten we terug van het zonnetje bij de caravan. Dinsdag staan we weer op met staalblauwe hemel en is het ook heel wat warmer. Dus ontbijten we buiten, net als de rest van de maaltijden die dag. Fietsen naar de bakker, babbeltje met de buren en in de namiddag een fietstocht in het hinterland om af te sluiten met een zwemmetje en wat zonnen bij het zwembad. Heerlijk slow motion leven in La Douce France.

De volgende dagen volgen nog, we blijven hier tot dinsdagochtend na Pinksteren. Dan trekken we richting Guérande.