Camping Municipal in de Loire(streek)

We ontbijten en na het ontbijt en het inladen van de auto, rij ik nog even naar de bakker voor vers brood. We maken nog een praatje met de buren, en dan zijn we vertrokken. De temperatuur is gezakt naar een flinke 28, wat normaal heel warm aanvoelt, maar nu ok is, en de regen blijft uit. Onze volgende halte is op de Loire, maar de gekozen camping is niet wat we zoeken bij een camping. Veel te veel toeristen en gedoe.

Gui vindt een municipal op 20 km. Het is ook een mooie weg ernaartoe, via een lateral aan de loire. De camping ligt echt ook aan het water en onze plek heeft een mooi uitzicht. We blijven hier 2 nachten. Zoals op een municipal vroeger, gaat het hier ook nog met een strookje en het dubbel met carbonpapier blijft in het register. Nostalgie!

Ondanks de weersvoorspelling, blijft het weer in de dag heel aangenaam. De nachten zijn een beetje onweerachtig en nat, maar daar hebben we niet zo veel last van. Maandag genieten we van de rust en het uitzicht op de camping. Er is altijd wel wat te zien op een camping, en onze bib is eindeloos. We hebben voldoende voorraad om niet naar de winkel te moeten gaan, en ondanks ons bijna nietsdoen, vliegt de dag voorbij.

Dinsdag slapen we uit, doen wat klussen en na de middag gaan we met de fiets er op uit. Het 1ste deel van de rit verloopt vlot en de fietspaden zijn hier top. We missen echter een aanduiding waardoor we op een stevig hellend en rotsachtig bospad terecht komen, waar we een kleine km te voet naar boven moeten klimmen omdat het niet berijdbaar is. Terugkeren is echter ook geen optie.

Eens we de brug over de Loire oversteken, ook indrukwekkend, zijn de aanduidingen heel frequent, en is het een super fietspad, volledig weg van de auto’s. In Ancenis strijken we neer op een terrasje, met zicht op het kasteel, de Loire en de indrukwekkende brug. Een heerlijk verfrissende citron nature, het topdrankje voor de zomer. We steken de brug over, en dan gaat het weer terug richting camping. Zalig toch de fietsen mee op vakantie. We hebben er al heel veel deugd van gehad.

We kunnen lang buiten zitten, en ’t is pas weer in de nacht dat de regen zich aankondigt met een stevige knal. Tegen de ochtend is het weer droogen kunnen we onze tocht droog aanvangen en afronden.