De terugrit

De terugrit is gestart. Het 1ste deel brengt ons tot in Les Abrets, waar we de camping kennen. Het blijft een mooie tocht door de Drôme en de Auvergne. De namiddag wordt wel regen verwacht, maart het blijft warm. Het wordt een aankomst in de regen. Onze NL vrienden staan er ook, we hadden hen de camping aanbevolen, en het wordt nog een zwemuurtje, ditmaal in een verwarmd overdekt bad.

De regen blijft in buien ook heel de avond, de ochtend gelukkig droog tegen dat we moeten vertrekken. Een lekker verse croissant en een koffie, dan zijn we er klaar voor.

2de dag tot in Langres, camping in Bannes, een nieuwe testen. We tanken in Aost, en rijden weer een stukje onbekend recht naar boven. De camping is rustig gelegen, op U7 km van Langres, en de plaatsen zijn ruim en deels verhard, wat met dit regenweer wel nodig is.

We hebben terug gratis wifi, jammer dat er geen resto en broodservice meer is. We staan op in de nevel, maar genieten van een schitterende zonsopkomst boven de velden, en zien de nevel optrekken.

We kunnen na vertrek onmiddellijk tanken, en Gui helpt een oude heer die nog nooit getankt had met kaart, was een hele belevenis , en uitleg in ‘t Frans. Met volle tank kunnen we zonder problemen thuis geraken. Vandaag volgen we volledig de Maas tot in Sedan, wat ons weer een prachtige toeristische rit oplevert, het weer is best aangenaam, en we hebben weer een mooie picknicklocatie.

Terwijl we eten, stopt een auto achter ons, en een jonge vrouw met baby komt in paniek water vragen, want haar motor is oververhit. We helpen haar nog verder met handschoenen en cleaning doekjes, We zijn vandaag de hulpdiensten van wacht.

De camping aan Sedan is een nieuwe ervaring, nooit geweest. Onthaal is al vernieuwd, verder nog veel werk nodig, maar supermooie plaatsen en zichten, en kraakproper. Vandaag kunnen we geen plek kiezen, want er is een viswedstrijd. We genieten nog even van de zon buiten, en dan de laatste nacht in ons verplaatsbaar huis.

De rit naar huis verloopt perfect, en we hebben alle tijd om rustig uit te laden en op ons plek te komen.

Tot volgend jaar.