Frankrijk 2020: Mijmeringen tijdens onze laatste wandeling

We hebben heerlijke weken doorgebracht in Frankrijk. We zijn begonnen in de Nivernais, waar we het kennen. Maar verder zijn al onze stops op onbekend terrein geweest. We hebben ons min of meer laten leiden door een streep op de kaart, maar zijn er toch wel wat van afgeweken.

Zonder dat we het echt planden, heeft elke stop ongeveer een week geduurd, telkens in een totaal andere streek, zonder dat we echt grote verplaatsingen deden. We gingen volledig de voet van de Pyreneeën doen, dat is dus niet gebeurd, we hebben enkel het oostelijk stuk gedaan.

We hebben geen enkele gekende camping gedaan, maar onze keuzes zijn heel goede meegevallen. We hebben gefietst, gewandeld, stevige geklommen. We hebben leuke stadjes en bastides bezocht. Maar ook lekker gezonnen en afgekoeld in zwembaden.

We hebben een oorlogsmonument bezocht (Oradour), verschillende kastelen, forten gezien en door gorges en kloven gereden. Jeugdsentiment door de Col de Mantet te doen, gezellig op terrasjes gezeten, gesupporterd voor de renners van de Tour. Veel afwisseling!

Bovendien hebben we schitterend weer gehad. Over die enkele regenuren op de doorsteek, een regendagje in Cordes, waar we maar even buiten konden, een middagje regen in Villefranche niet gesproken. Ook de laatste weken heel veel zon, maar wel met een stevige Transmontana.

We zaten veilig in onze duobubbel tegen Corona, beter dan thuis. We kunnen alleen maar besluiten dat dit een topvakantie was. Frankrijk is voor ons sowieso al een fijn vakantieland, en dit jaar hebben we weer veel mooie plekjes mogen ontdekken.

Zeker voor herhaling vatbaar.