Frankrijk 2020: Week 1: Merry sur Yonne (25/31 augustus)

Woensdag is het zover  : we hebben enkele dagen voorbereid, aankopen gedaan, gerief overgebracht en kledij ingeladen. We zijn startklaar. Na een winderige nacht is het niet gemakkelijk rijden, maar tegen dat we Reims naderen, is het nog alleen een flinke bries. De route via Charleroi is best ok, alleen Charlerloi zelf is goed opletten. We wanen ons alleen op de wereld op deze snelweg , amper iemand te zien.  We picknicken op een gekende plek =de Wolvic parking,  zeker stoppen, want verderdoor weinig of geen gelegenheid. Ook hier meer dan voldoende plaats, al is het op de middag, zelden meegemaakt.
Vanaf Auxerre is het nog een klein eindje via zeer kleine wegen, dus opletten. Via de 2 bruggen over de Yonne en het kanaal rijden we het kleine pittoreske Merry binnen, en verbazen ons dat  er toch wat volk op de camping staat.  Alle Corona-regels worden hier ter harte genomen. We vinden een mooie plek aan de rand, met uitzicht over de velden en met de Yonne op de achtergrond.
Hier kunnen we de volgende dagen onthaasten.

Donderdag worden we langzaam wakker, wat een rust hier, en muisstil. De zon is van de partij, en ontbijten doen we met croissant en pain au chocolat en een taske koffie. Het wordt een nietsdoe dagje in de zon, en genieten van de zichten.
Op vrijdag gaan we in Clamecy naar de Leclerq, via de rout touristique.
We voorzien ons van de nodige voorraad voor een week, zodat we niet zo direct terug een supermarkt nodig hebben. Immers, hier op den buiten is er niks te krijgen.
Zaterdag gaan we op stap : bezoek aan het kasteel van Vauban in Bazoches; zo  de moeite waard, zelden een kasteel gezien dat zo onderhouden was.
Hier is wel wat volk,  allemaal mensen met heel veel interesse van de geschiedenis van Vauban.  Dit kasteel is ook nog familiebezit, en wordt duidelijk gekoesterd.
De foto’s spreken voor zich.

Hieronder vinden jullie de foto’s van de buitenkanten van het kasteel en de tuin.

De foto’s van de binnenkant vinden jullie hieronder.

Zondag is een sportieve dag : we fietsen naar Cravant, een pittoresk stadje 20 km verder aan het Canal du Nivernais. De zon is wat minder van de partij, en er zijn prachtige luchten vol stapelwolken, het blijft gelukkig droog.
We genieten volop van deze tocht door de natuur, heerlijk ontspannen.
Jammer genoeg geen terrasje in Cravant, wel heel mooie gebouwen. Gelukkig hebben we  drankjes bij. We doen maar een aperitiefterrasje hier op de camping bij terugkomst, want onderweg waren de 2 gelegenheden gesloten.

We waren amper op onze plaats, toen een flinke bui losbarstte, enkele minuten stevige regen, en dan terug droog. We breken de luifel op,  en ruimen de buitentafel en stoelen op, want morgen trekken we verder, richting zuid/west.
Terwijl Gui gaat douchen ( doe ik morgenvroeg), zorg ik voor avondmaal van gebraad, boontjes en aardappel.
Zo zit de eerste kalenderweek erop. Tot volgende zondag.

Op naar het volgende uitstapjes!

Groetjes
Gui & Liliane