Frankrijk 2020: Week 2: BUGEAT ( Limousin) (31 augustus/7 september)

De onweerszones zijn voorbijgetrokken , zonder uit te barsten, en we kunnendus droog inpakken. We rijden dwars door de Bourgogne, richting van de Limousin. Deze streek tussen Limoges , Aubusson en Clermont Ferrant is vooral gekend om zijn mooie natuur. Wij hebben een camping gekozen aan de rand van het natuurpark les Milles Vaches. De naam zegt veel, want in het glooiende tot bergachtige landschap zijn weiden met de prachtige koebeesten scheering en inslag.

Het is een mooie rit, maar we moeten wel de kaart er bij nemen, want anders zou de gps ons langs veel te kleine wegen sturen.

In de namiddag komen we aan op onze bestemming, we duimen dat de camping voldoet aan de verwachting.

En  dat doet ze :: een mooi terrein aan de rand van het dorp, naast een park met een waterplas. Vriendelijk en persoonlijk onthaal, heel fijn om aan te komen.

Er is toch wel wat volk, en we zoeken ons een mooie plaats. We kijken uit op het water en op de weides, waar enkele lama’s en ponys hun thuis hebben. Voor ons is een open ruimte, dus niet alleen een heel ruime plaats, maar nog eens extra ruimte .

We hebben ook hier weer geluk met het weer : na een dag rijden genieten we van een heerlijk dagje in de zon. Enkel een wandelingetje door het park naar de bakker voor een vers stokbrood.  Op de camping wordt ook de watervoorraad aangevuld. Water en WC zijn een 2daags terugkerende klus. We staan hier zeer rustig, maar toch dicht bij het sanitair, dat volledig vernieuwd is. Prachtige grote douches, wat vooral Gui kan waarderen.

In de namiddag laten we ons in onze luie stoelen zakken, om te genieten van de zon.

Woensdag en donderdag gaan we toeren.

Op woensdag vertrekken we in de richting van Tarnac, om het hart van het park te verkennen. We trekken hier ook onze wandelschoenen aan, om na een steile klim het uitkijkpunt van de Pic de senigoud te bereiken. De heide staat volop in bloei, dus het is een gezoem van bijtjes en vlinders rondom onze oren. We beseffen dat we de laatste tijd vooral gefietst hebben, en dat onze conditie om te wandelen ok is zolang het vlak is maar bergop is een ander paar mouwen.

Terug aan de auto, rijden we verder naar het dorpje Tarnac, waar we rondwandelen over het mooie pleintje, en op zoek gaan naar de bron.

Er staan hier 2 oude eiken, die een hele historiek vertellen.

Langs smalle kronkelige wegen komen we aan de Vestiges les Cars, een oude Romeinse begraafplaats en de opgraving van een villa. ’t is toch nog altijd wonder om te zien hoe men in de oudheid, op zo’n afgelegen plaatsen, de grootse gebouwen kon neerpoten.

Voldaan van onze dag rijden we terug naar onze slaapplaats.

Donderdag rijden we de andere kant op, richting Treignac. Hier bezoeken we eerst het oude centrum met zijn mooie markthal, en de oude romaanse kerk. We zien hier ook de affiche van de Tour, die hier op 10 september passeert.

De namiddag rijden we de rit van de tour, over de Suc de May, langs alle kronkelwegen en hellingen, en verwonderen er ons over dat de renners hier zonder ongelukken in afdalingen over geraken. Maar ’t zullen wel knappe beelden worden. We kunnen hier ook nog een heel stuk of road rijden, naar het stuwmeer van gourdon Murat. Net op tijd voor het apero uur zijn we terug thuis.

De volgende dagen worden heerlijk zonnig, en gaan we enkel wat hier wandelen naar t dorp, en genieten van de rust hier op het terrein. We hebben ook plezier in de mobilhomes die veel meer tijd nodig hebben dan wij om een plaats te zoeken en zich te installeren. We komen nog eens tot het besluit dat wij toch liever onze combinatie hebben dan een dergelijk groot gevaarte.

Zondag is de mindere dag van de periode, en staan we op met  vrij veel wolken . We ontbijten binnen, en wandelen naar het dorp voor brood. ’t is een fijne wandeling, dwars door het park, over de bruggetjes over het water. In de namiddag is het toch nog vrij goed in het zonnetje, maar te fris om de avond nog buiten te zitten. Morgen, maandag verhuizen we naar  St Pardoux. Een tussenstop aan een meer, om vandaaruit het oorlogsdorp Oradour te bezoeken.