Les Abrets, verkenning van de Chartreuse

De zondag sluiten we af met een lekker pizza. De camping is gekend voor het goede restaurant (het zat vanmiddag en ook vanavond zo goed als vol), maar je kan ook pizza uithalen.  Smullen geblazen, een heel dunne bodem en heerlijk belegd. Echt om duimen en vingers van af te likken. Denk daar nog eens een goed glas wijn bij. Zalig toch?

En zoals voorspeld, mogen we al van  s nachts, de ganse maandag genieten van de ene regenvlaag na de andere. We hebben gisteren nog water bijgevuld en de toilet proper gemaakt  (alles vlakbij), zodat we dat niet in de regen moeten doen. We besluiten een dagje vroeger lakens te verschonen, en onze 14-daagse was te doen. Er is hier een waslokaal met wasmachines en droger. Na het ontbijt ga ik brood halen en jetons, en met de gesorteerde was ga ik naar ‘t waslokaal. ’t Zijn grote machines, dus in 2 keer is alle was gepasseerd. De 1ste droogkast is te gemengd, en na 2x nog niet echt kastdroog. Gelukkig zijn er in het lokaal wasrekken, zodat ik alles tot dinsdagochtend kan openhangen. De 2de is perfect kastdroog, nadat ik eerst de filter helemaal heb proper gemaakt, dat is eeuwig een probleem, omdat niemand dat doet.

Na de lunch ( met heerlijk brood), trekken we richting supermarkt, en we hebben geluk, op 6 km is een E. Leclerc, waar we liefst boodschappen doen. Garnalen zal niet voor nu zijn, er is enkel een verpakking van 2 kg, wat veel. We zorgen ervoor dat we weer voorraad hebben voor een week, dat is altijd handig.

‘s Avond hebben we de 1ste 2 delen gezien van het Mysterie van Avignon, een spannende reeks waarvan we de dvd al verschillende keren meenamen, maar nu pas goesting hadden om te kijken. Al echt nieuwsgierig om de volgende afleveringen te zien.

Dinsdagochtend , geen regengeluiden meer. De ochtend is nog wel zwaar bewolkt maar tegen de middag komen er blauwe plekken door. We maken een kleine autotocht, en bij terugkomst merken we dat er heel wat nieuwkomers zijn, ook de plaatsen naast ons, dat maakt het wat krap, met de auto op eigen plaats. ’t Is heerlijk buiten zitten nu, en seffens gaan we het zwembad inhuldigen.