Nog even relaxen in Breteuil-sur-Iton

Volgende stop op onze terugrit is Breteuil-sur-Iton, ergens op de as Lisieux – Evreux, in de Perche. In deze streek stonden we al in La Ferté-Vidame, maar nu kozen we een andere camping. Onderweg hebben we nog een leuke middagstop op een heel mooie picknickplaats waar we buiten in het zonnetje onze boterhammen opeten.

Op de camping krijgen we een warm onthaal, en we vinden een plaatsje naast het meertje, met zicht op water en de ondergaande zon. We zetten de luifel niet op, het is best aangenaam buiten met een 25gr.

Na een goede nachtrust en een ontbijt binnen (nacht weer regen), trekken we met de fiets door Breteuil: we kopen brood, rijden langs enkele mooi bewaarde gebouwen (gemeentehuis, kerk, kasteel…) en kuieren langs de paar kraampjes van de markt.

In de namiddag, krijgen we bezoek van de familie zwaan, ouders met 7 kleintjes, zo schattig. Na een siësta, gaan we nog zwemmen, en zoals zo dikwijls hebben we het zwembad voor ons alleen. Na een verkwikkende nachtrust, is het tijd om boodschappen te doen, en ook het nodige te kopen voor thuis. Er zijn toch nog verschillende producten die hier flink goedkoper zijn dan in België.

We doen ook al wat van de kuis, zodat alles niet bij elkaar komt. Ik maak alle gaasgordijnen proper, het verschil is enorm. In de namiddag werken we buiten de administratie bij, en gaan we nog een laatste maal zwemmen. We leven deze vakantie echt buiten, dat maakt het zo tof.

Vanavond nog mijn evaluatie maken voor het coachingproject CSL van de Univ bij Appel&Ei, dan is dat klaar voor dinsdag. Morgen verkassen we naar onze laatste stek Escalles naast Calais voor ’t weekend. Vandaaruit is het kort naar huis, zodat we kort na de middag thuis zijn.