Puffen en zweten in Ruffec

Woensdag namiddag  vertrekken we richting Ruffec, en we nemen ons voor alle bezienswaardigheden op de route mee te nemen. De 1ste is een kleine Romaanse kerk, helemaal afgelegen, en de deur staat op een kier. De vloer is helemaal uitgesleten door het eeuwenoude gebruik en de doopvont is echt zo mooi. Wel ligt er een vuilblik en stoffer op dus die leggen we dan maar even opzij.

Bij de volgende volgende kerk kunnen we nog zeer oude muurschilderingen, waarvan er toch nog enkele vrij goed bewaard gebleven zijn, bewonderen. ‘t Is echt de moeite om ook eens deze minder bekende stekjes te bezoeken. Een volgende halte is een opgraving van een Romeinse villa. Het is in de hitte een stevige stap door het veld. Ter plekke kunnen we aan de hand van bordjes (en onze bezoeken aan vorige opgravingen) het patroon van de villa terug samenstellen. De laatste halte is een mooie gerestaureerde molen, volledig in witte steen opgetrokken, die zo in een filmdecor zou passen. Hopelijk is de foto gelukt, want het toestel stond op video.

In de late namiddag zijn we superblij met de airco van de supermarkt. We kopen in voor heel warm weer: barbecue vlees, en heel veel gerief om slaatjes te maken. En volop water, want dat is het beste om te hydrateren.

De volgende dagen gaan we in slow motion, nog meer dan anders. De temperaturen lopen in deze streek op tot 40 graden. Dit is uitnodigend om voornamelijk in de schaduw te hangen, veel te drinken en een duik in het zwembad. Daar zijn de medekampeerders ook aan het hangen. Hoewel het aantal personen best nog meevalt, op zaterdag zijn we zelfs maar met 4. We hebben hier verschillende campingbabbels met de andere koppels, waaronder verschillende Engelsen, die hier hun nieuwe thuis hebben gevonden.

Zaterdag besluiten we om zondag te vertrekken, zodat we heel rustig aan naar huis kunnen rijden. Het weer is zo wisselvallig, dat het moeilijk te plannen is. Zondag wordt ook qua weer een overgangsdag. Ik slaap heel slecht, het is snikheet binnen, en er wordt onweer voorspeld. Een uurtje in bed, en de eerste druppels doen ons de bovenluiken sluiten, en als alles gesloten is, stopt het met regenen. Na nog een uur toch meer regen en gedonder, en vooral veel wind, dus ook de zijramen toe. Het is heel onrustig slapen, en het is echt geen goede nacht, als het ook nog gaat hagelen. De luifel is toe, en al het meubilair op de stoelen na is binnen. Ik zie de stoelen al rondwaaien, maar als ik ’s morgens opsta, staan ze mooi waar ze stonden. We wachten even af welk weer, voor wat we de volgende dagen gaan doen. Wordt dus vervolgd.