Seillac: tussen Blois en Amboise

Zondag vertrek en aankomst Seillac: tegen de ochtend is het gelukkig droog, en kunnen we na het ontbijt aanpikken en vertrekken voor vertrek naar de laatste lange halte. Na wat zoeken hebben we beslist om aan de Loire een laatste halte te houden, maar wel niet aan de zuidzijde, waar alle grote campings liggen.

We waren al aan Montresor en Chenanceaux, dus zochten en vonden we een camping aan de noordkant, tussen  Amboise en Blois. Het is een boerderijcamping, maar die zeer goede commentaren krijgt. We zijn dus heel benieuwd. We rijden via Angoulême op Poitiers en zo richting Blois, en het is weer een rustige en leuke route om te rijden.

We houden het droog tot in Blois en het laatste stukje door een vervelende straat hebben we een plensbui. Ik heb een hekel aan aankomen in de regen, maar ook nu weer is het geluk met ons, en is het droog tegen dat we de15 km naar de camping afgelegd hebben. We weten niet goed hoe de inkom in elkaar zit, want de aanrij is zeer breed, met parking rechts, een groot speelpark en links de receptie. Vroeger moet dit een reusachtig groot boerenbedrijf geweest zijn, dat is omgevormd tot camping, en leerboerderij. Het onthaal is in één van de oude schuren, en we krijgen een plannetje mee om een plek te zoeken.

Soms komen hier scholen op 2-daagse , maar die hebben een aparte zone, en we hebben heel wat te wandelen, zo groot, maar slim opgedeeld. Mooie toegangswegen, en je de plekken zijn ongelijk van vorm en zeer groot, zodat elk de indruk heeft van een eigen tuin. We kiezen plek 87, bijna achteraan en met een mooi zicht op de omringende velden. We hebben een enorme grote pitch, met water direct op de plaats, altijd handig.

’t Weer zullen we ook weer moeten nemen zoals het komt, maar we besluiten sowieso dat hier onze laatste grote halte is, er is wel wat te doen, de plek is mooi en er is een zwembad. Maandag begint regenachtig maar in de loop van de dag kunnen we bijna de hele dag buiten zitten. Een dag om even te niksen. We testen het sanitair, en dat is best ok. Er zijn douchekamers, zeer ruim, met lavabo, bankje, douche en haardroger, misschien wat verouderd , maar kraak proper. En gloeiend heet water. We krijgen ook bezoek van een konijn, dat zullen we de volgende dagen nog verschillende keren zien denk ik.

Dinsdag gaan we hier de buurt wat verkennen. De voorspelling is dat  de volgende dagen de regendreiging vertrekt, en dat we nog een goede week krijgen. Toen we terug bezoek krijgen op dinsdag en de volgende dagen, bleek het geen konijn, maar een jonge haas te zijn, er is hier waarschijnlijk in het naastliggende veld een leger, met een nest, want woensdag kwamen er een drietal voorbij gehuppeld.

We nemen de 1ste keer de fiets, (het weer is vrij regenachtig, maar we profiteren van een opklaring) om wat verderop de boerderijdieren te bezoeken, nu er geen groep kinderen is. Er is echt een heel erf, met een keur van verzorgde dieren, waar je dichtbij kan, aaien, er tussendoor wandelen…. We maken nog een ommetj, en zijn net op tijd terug voor er nog eens een buitje is. Gelukkig is de voorspelling goed, en vanaf donderdag krijgen we nog een week hoogzomer.

We hebben van de camping een fietskaartje van de omgeving, en omdat het best aangenaam weer is, trekken we er woensdag met de fiets op uit. De wegen zijn hier te delen met de auto, maar vermits er amper verkeer is. De omliggende dorpjes zijn piepklein, meer gehuchtjes, en er is amper beweging . ’t Is mooi fietsen, zo door de velden, en we besluiten de dag met een duik in het zwembad, altijd goed.

Donderdag is de laatste mindere dag, droog maar bewolkt, we rijden naar Blois voor een fijne wandeling door de stad, wat windowshopping, en een bezoek aan de supermarkt. Deze ligt aan de andere kant van de stad dan onze camping, en om terug te rijden hebben we meer dan 1.5 uur nodig voor evenveel km door werken. Je kan hier niet zomaar rondrijden, want dat zit je vast in een woonwijk of in het autovrije centrum, met straatjes verder die niet geschikt zijn, voor autos. Dus aanschuiven, ook voor de locals.

Vanaf vrijdag is het tropisch zomerweer, en het weekend wordt er dus eentje van dolce far niente. In de voormiddag wat huishouden, koffietje en lezen in de schaduw, de namiddag plonsen en luieren aan het zwembad. We hebben genoeg koud eten mee om afwisselend te eten, met veel vitamientjes en weinig werk. ’s Avonds is het gezellig met een glas wijn en de ondergaande zon, met zo nu en dan een pijlenshow in de lucht van vliegtuigen, en bezoek van springende haasjes.

Maandag worden we wakker met een gewone temperatuur, blauwe lucht met wat blauwe wolkjes, een verademing. Deze laatste dagen gaan we nog genieten van een mix van fietsen, wandelen, een stadje, en donderdag is het zover en rijden we naar huis, tot een volgende.