Thonnance-les-Moulins in de Champagne Ardennes

We zijn er weer mee weg, ons huis achter de auto, richting het zuiden. We hebben geen vastomlijnd plan, we willen een leuke streek, een fijne camping, en mooi nazomerweer. Meer moet dat niet zijn, en we zien wel waar we landen. In het voorjaar was de Vendée ons verste punt, en nu zullen we wel zien. De vorige najaarsvakanties waren telkens in het zuiden, maar wie weet, hoeven we deze keer niet zo ver .

Onze 1ste halte hebben we thuis bepaald, want je moet natuurlijk wel weten waar je slaapt, en in het noorden zijn de campings niet zo dik gezaaid. We denken om door het midden van Frankrijk te gaan, het westen hebben we dus voorjaar gedaan. De westkant is niet zo ok van weer, dus proberen we het centrum.

Onze 1ste halte is de Camping La Forge de St Marie. We hebben ons laten verleiden door de foto in de gids, en in het echt valt het nog veel beter mee. We hebben al een leuke rit achter de rug, goede wegen, mooie zichten, en zeker niet druk. En toch weer net wat anders dan de vorige doorsteken.

We komen aan in de middag, en worden warm verwelkomd. ‘t is hier wel geen plaats naar keuze, maar blijkbaar vindt de receptioniste het leuk dat we Frans spreken, en krijgen we plaats 21, supergroot en met prachtig zicht op de vijvers en de oude smederij. Ook vlakbij het overdekte zwembad, dat in de oude schuur is. ‘t Is ook een plaats met zowel zon als schaduw, want het is nog volop zomers weer.

De Nederlanders zijn ook terug op pad , en dat merken we in onze rij. De camping is groot, maar door de verschillende velden, op verschillende niveaus, valt het niet op. In onze rij dus veel Nederlanders maar ze vallen best mee. Na het weekend komt er nog een Engelsman bij, met een supergrote mobilhome. De dame van de receptie komt volledig over haar toeren aangelopen, omdat ze eigenlijk onze plaats wilde geven, maar geen denken aan dat wij verhuizen, ze nemen dan maar de andere plaats, waar ze ook best kunnen staan.

We genieten hier van de heerlijke plaats, het mooie zwembad, en de omgeving. We rijden naar de supermarkt voor onze inkopen en doen een toertje in de omgeving. Maar vooral rust tijdens deze eerste dagen doet goed. Ook kijken we eens waar onze volgende bestemming is.

We besluiten in kleine etappes op te schuiven en de volgende halte wordt een halte waar we wat kunnen fietsen. Met het boek en de kaart komen we uit in het zuiden van de Bourgogne, in de buurt van Tournus, aan de voie verte van Macon naar Beaune.

Woensdag trekken we verder.