Tot rust komen op camping Bellevue

Zoals je al kan zien aan de titel hierboven , heeft het geen zin om ons verblijf op camping Bellevue op te splitsen. Het weer is ronduit schitterend, en onze plek is al wat met willen: rustig, ruim, mooi zicht, goed zwembad. We willen vooral tot rust komen hier, en dan zien we wel voort de volgende periode.

We vinden al vlug een goed ritme : we staan op ergens tussen 8.30 en 9.00, om dan langzaam wakker te worden, en eenvoudig te ontbijten met fruitsap, koffie en een broodje met kaas/confituur. We tafelen lang na met de koffie, en lezen ondertussen het nieuws, dat de laatste jaren gemakkelijk online te volgen is. Na het morgentoilet, fietsen we naar de bakker en maken daar een keuze uit heerlijk vers gebakken stokbrood. Na de middag zetten we onze luie stoelen in de schaduw van onze boom, en genieten van onze boeken. In de late namiddag trekken we naar het zwembad, voor wat zonnen en plonsen in het water, afgerond met een douche. Een uitgebreid apero-uurtje in de zon, een lichte avondmaaltijd en een glaasje wijn bij de ondergaande zon. We kunnen het gewoon worden.

Op woensdag is hier op vakantie supermarktdag : komt goed uit omdat dat de sluitingsdag is van de meeste bakkers, en we zo vers brood voor s middags hebben. De E.Leclerq van Challans is het dichtsbij. We tanken, posten de verjaardagskaarten van Yentl en doen dan onze aankopen voor de week. Dat vraagt wel wat tijd, want best is om niets te vergeten. De 1ste week is voorbij voor we het weten en lichten de optie op een 2de week hier. We genieten van het luieren, de plons in het zwembad en het weer. Op vrijdag maken we een kleine tocht door de omgeving.

De site mediéval van Commequiers is boeiend, de ruïne en het park errond geeft een aardig beeld van de grootte van de toenmalige burcht. Het grondplan doen ons denken aan Guédelon, waar men nog altijd bouwt aan een soort gelijke burcht, met de middelen van toen. Het moet ook wel spectaculair zijn, als men hier ridderspelen houdt in het seizoen. Na de wandeling rijden we verder richting Apremont, waar we een “heel” kasteel bezoeken.

Van dit kasteel staat nog een flink deel overeind en het kende verschillende verbouwingen doorheen verschillende eeuwen. We volgen de gids op een rondleiding (mini groepje van 5), omdat we zo op plekken kunnen komen die anders niet toegankelijk zijn. Zo beklimmen we de 98 treden van de toren waarbij elk verdiep zijn eigen verhalen heeft. Je kan er de verschillende bewoningen volgen. Boven heb je een weids uitzicht over het landschap van de Vendée. Na de klim, krijgen we nog een demonstratie van de kledij in de middeleeuwen, renaissance. De gids legt aan de hand van echte kleding de verschillende lagen uit en het waarom van bepaalde gebruiken. We leren altijd wat bij: zo was in de 15de eeuw de splitjes in de bovenkledij bedoeld om te bewijzen aan de witheid van het onderhemd dat men wel degelijk aandacht besteedde aan lichamelijke hygiëne, wat toen absoluut niet de norm was, ook niet bij de “betere” klasse.

We kijken zo stilaan naar een volgende standplaats en besluiten, gezien het weer, om richting kust te verhuizen, niet echt een grote afstand. We hebben hier fijne weken gehad en geraken zo stilaan in slow motion.