Uitstel is geen afstel: uitstapje naar Les Sables D’Olonnes

Het weer is wat aan het kwakkelen, dus toch even uitkijken wat we kunnen doen. We zullen misschien onze planning moeten aanpassen. Woensdag is het weer supermarktdag. We hebben deze vakantie ervaren dat we keuzes gemaakt hebben, voor campings die vrij ver van een grote kern liggen, dus is de inkoop telkens een halve daguitstap. We zijn er al wel in geslaagd om er echt voor te zorgen dat we de hele week toekomen.

Donderdag en vrijdag wordt er nog gefietst in het binnenland, achter de kust. Ook hier zijn de fietswegen goed aangeduid, en zijn er, uitzonderlijk voor Frankrijk, veel echte fietspaden, die niet op de gewone weg liggen, maar iets achterin. Dat maakt het wel ontspannen fietsen. De namiddag sluiten we steevast af in het zwembad, waar in de week amper volk gebruik van maakt. En al zeker in de late namiddag. We maken ook gebruik van de ligweide, want het is heerlijk in het zonnetje.

Vrijdagavond zien we de Rode Duivels ten onder gaan tegen de Nederlanders, wat een afgang. We hopen dat de volgende matchen beter zijn. Of we ze kunnen zien zal afhankelijk zijn van onze volgende stek, maar we hebben ook een radio waar we de matchen kunnen volgen. Zaterdag zouden we nog een uitstap maken naar Les Sables D’Olonnes, maar het weer is echter spelbreker. De aangekondigde ‘slechtweerdag‘ is er, en de regen valt met bakken uit de lucht. Telkens we denken dat het toch wel overtrekt, komt een nieuwe regenbui voorbij. We rijden nog wel droog naar de bakker, maar dat is ook alles. We maken er dan maar een offdag van.

Zondag is gunstig gezind, de zon is terug van de partij en het uitgestelde uitstapje doen we dan vandaag. De centraal gelegen parking heeft nog veel vrije plekjes, en door de gezellige straatjes wandelen we richting van de boulevard, waar het gezellig druk is. Net zoals bij ons, is hier heel veel open op zondag, zeker in zo‘n verlengd weekend. We kijken wat etalages, bewonderen de groene beplantingen, en de mooie nostalgische draaimolen. Tot slot van de middag strijken we neer op één van de terrasjes met zicht op de dijk. We verschieten wel wat van de prijzen, we betalen 14€ voor 2 ijskoffies, dat is ook wel meer dan genoeg. Gelukkig is hij heel lekker.

Tijdens de aperitief besluiten we om morgen, maandag door te trekken. Het weerbericht voorspeld een natte dag, en  rijden is dan beter dan binnen zitten, en anders zouden we dinsdag verder rijden. We gaan toch maar terug beetje binnenland in, want de kust is voor de volgende 2 weken niet echt zonnig. Het binnenland van de Vendéé/Charente kennen we helemaal niet, dus dat wordt best leuk

Er zijn wel niet zoveel campings, maar deze van Chef Boutonne hebben we in één van de vorige jaren al eens goesting voor gehad, maar toen niet gedaan. Na heel wat getwijfel, omdat er alleen een openluchtzwembad is, bijten we toch door, en is de beslissing gevallen. We beslissen om voor het avondeten de buitenkant al op te ruimen, zodat Gui nog kan gaan douchen. Ik zorg ook nog voor de waterhuishouding. Ik ben nog niet goed en wel terug aan de caravan, als er een stortbui losbarst. Gelukkig is alles droog opgeborgen. Hop naar de volgende bestemming.