Vallee de l’Indrois (28/06 t/m 4/07)

Het weer blijft hier heel wisselvallig, met grote zonnige periodes waar we zeker volop van gaan profiteren. Er is op de camping ook een zwembad met heerlijk verwarmd water. We beslissen, als we de weerberichten horen, om onze plannen te wijzigen, en hier te blijven tot zaterdag, en enkel het laatste weekend aan de Somme te blijven. We gaan hier optimaal gebruik maken van de zonnige periodes: zwemmen, niksen, fietsen …

Er zijn hier verschillende fietstochten mogelijk, en gedurende de week kunnen we 3 toertjes doen. Het gaat flink op en af, maar we zijn het vlug gewoon, en onze conditie is best nog ok. Elke dag duiken we in de vooravond even het water in voor een verfrissende duik, doet altijd goed. En natuurlijk is er de apero-tijd bij de ondergaande zon, en de voetbal: het EK kunnen we hier volgen via de gratis WIFI. Jammer toch dat ze de kwart finale niet winnen. Maar ja, eerlijk….

Loches, waar we de camping voorbijreden, wordt ook met een bezoek vereerd: de cité royale is groots, en geeft ons de indruk dat het van ver zeker zo mooi is, heel imposant, en dat valt wat weg als je door de straten wandelt. De minst goede dag van de week gebruiken we om een toer in de omgeving te maken, via het mooie, machtige kasteel van Fougeres sur Bievre, dat we bezoeken. Er was ook een kunstenaar, die er verschillende originele installaties heeft neergezet. Via enkele typische stadjes, door het glooiende landschap, komen we bij het kasteel van Montpoupon, groots om te zien, en zo prachtig gelegen. Gelukkig komt de zon er hier door, wat toch een aangenamer zicht is.

Donderdag is een supermooie dag, en wordt gebruikt om te niksen, te zonnebaden en te zwemmen, fijn dat we deze nog krijgen. Vrijdag is een gewone dag, en ’s ochtends gaan we eerst naar de supermarkt inkopen doen. De namiddag is het zonnen geblazen en zwemmen. ’s Avonds breken we de buitenboel op, en kijken we naar de kwartfinale van de Rode Duivels met jammer genoeg verlies. Zaterdag staan we op met regen, gelukkig dat we enkel nog de poten moeten indraaien.

We beslissen om te rijden tot Sailly le Sec aan de Somme, omdat het toch geen weer is om nog buiten te zitten. ‘t Is wel een mooie weg, recht op recht, en absoluut geen druk verkeer. We zijn laat vertrokken, dus het is ruim 19u30 als we aankomen. We nemen een mooie plaats aan de vijver, en de hamburgers staan op het vuur. Morgen kijken we of we een dagje blijven of naar huis rijden, immers het is hier nu heerlijk weer, zon en blauwe lucht, niet te doen toch.

’t Was weer een heerlijke vakantie, tot een volgende.