Vertrek en belanden in Mesnois (Jura)

Dinsdag 7 september: we mogen weer vertrekken. Thuis is alles geregeld, Appel& Ei gisteren een laatste beurtrol, afscheid genomen van iedereen, en Camron nog even naar training gebracht. De vorige week was Quinten nog aan de beurt om gebruik te maken van de vouvoutaxi.

We kunnen deze keer ook vertrekken zonder regen, zonder stress, we hadden zondag alles al ingeladen, behalve de laatste zaken uit de ijskast. Alles liep vlot  (ik had alleen tekengerief vergeten, dus toch nog even terugfietsen), en iets na 9 uur waren we en route. We hadden nog eens voor de oostkant gekozen, en de route liep via Sedan aan de Maas naar de Seine.

We namen ons voor om de eerste dagen, als het kon, vooral van de zon te genieten, omdat we daar deze zomer toch wel heel weinig van kregen. Onderweg toch een flinke tegenslag: camionette tegen het zijraam, en wat verderop ontdekten we dat deze in stukken was. Merde toch.

1ste halte dus St Hilaire sous Romilly, aan de Seine. Bij aankomst kwam de herkenning, hier hadden we al eens een nacht verbleven, nu tekenden we voor enkele nachten. We kozen een mooie stek aan het water, met zicht op een mooie zonsondergang. We hadden echter geen rekening gehouden met de muggen. Ondanks het vrij warme weer dan toch maar binnen, want ze prikten er serieus op los.

De woensdagochtend was heerlijk zonnig, we genoten dan ook volop van het zonnen en zwemmen in een goed verwarmd openluchtzwembad. Donderdag was wel minder, maar we hadden een uitstap te doen naar St Romilly, daar is een grote E. Leclerc, boodschappen voor een hele week, dat was de moeite. Daar kochten we ook speciale tape om het raam te herstellen, zodat we toch nog even konden uitkijken hoe en wat. Een telefoontje naar Idéal caravans gaf alleen maar frustratie, ze konden weinig of geen info geven.

Via het nodige opzoekwerk, leve Google, kwamen we bij een verdeler van Fendt in Lyon. Deze had de raam natuurlijk ook niet op voorraad , maar was wel bereid om de levertijd na te vragen en een offerte te maken. Hij antwoordde in de namiddag dat eind van de maand het raam zou binnen zijn. We maakten gelijk een afspraak, en schreven een voorschot over. Jammer we zullen wat minder kunnen uiteten, maar we laten er onze vakantie zeker niet door verbrodden.

Het weerbericht gaf redelijk weer voor het zuiden van de Bourgogne, de Jura, en we zochten een volgende camping in die richting. Gezien het wisselvallige weer, en we toch veel deugd hebben van een zwembad, kozen we de camping in Mesnois, die vlakbij de Cascades van de Herisson is en de vele meren en watervallen van de Aisne vallei, vermits deze een nieuw overdekt zwembad heeft. Na een hele vrijdag in de regen gereden te hebben, buien, vlagen al wat je maar wil, was het uiteindelijk toen we aankwamen net droog, wat een geluk.

Het is een grote camping, maar mooi ingedeeld, en we kozen een plaats aan de rand, met uitzicht op weiden en bergen in de verte. De koeien hebben bellen, dus het geklingel is niet uit de lucht. Er staat hier nog & andere kampeerder, ook een Belg, die zou na 2 dagen vertrekken.

We worden op zaterdag wakker met de zon, en we beloven onszelf van er volop van te genieten. We hoeven niet weg, we hebben voorraad genoeg, en brood kunnen we hier kopen. ‘t Wordt dus een weekend van luieren, lezen, zonnen, en gebruik maken van het zwembad. Het buitenbad is niet verwarmd, dus wel wat fris, maar het overdekt heeft zonneterrassen, dus alle luxe, en heerlijk warm water. Er is ook niet veel volk. Zaterdag wordt wat overschaduwd door een vervelende Spaanse familie, met een krijsend kind, waardoor iedere andere gebruiker op de vlucht slaat, wij houden het redelijk vol, maar leuk is anders. Een andere familie met kinderen laat gelukkig zien dat het ook anders kan, dat is een leuk contact.

Ook de zondag geeft ons volop het zalige zomerweer, en in de late namiddag gaan we naar de Hamman, en terug wat zwemmen, deze keer zonder krijsende kleuter. Heerlijk rustig dus. Vandaag krijgen we ook weer het heerlijke weer, en is het volop genieten. We zien wel wat de volgende dagen brengen. Vandaag ook terug boeken uit de bib op ereader gezet, een fantastisch systeem, eens je door hebt hoe het werkt. Tot een volgende, veel foto’s zijn er nog niet, die volgen met het volgende deel.